Päätoimittajan sana

Luovan Kirjoittamisen Verkkolehti 2015

Kuva: madelyn mulvaney/Flickr

Kuva: madelyn mulvaney/Flickr

Arvoisa lukija,

 

kuluneen lukuvuoden aikana Ote-lehden numerot ovat keskittyneet lyhytproosaan, lyriikkaan ja kirja-arvosteluihin. Tässä numerossa painopiste on draamassa, tarkemmin ottaen monologeissa.

Keskeytyksetön, harras puheenvuoro on harvinaisuus. Se on etuoikeus, jonka mielellämme suomme paperilla eläville kohtalokkaille hahmoille. Kohta selviää, mitä tuoreen numeron monologeissa esiintyvät henkilöhahmot haluavat tunnustaa. Suunsa puhtaaksi puhuvat spekulaa pitelevä sairaanhoitaja, pakit ja potkut saanut keikari, yksinäinen lohikäärme ja sosiaalitoimiston ahdistelema teini ‒ muutamia mainitakseni.

Annetaan heidän sanoa sanottavansa, kyllä me lukijat maltamme hetken kuunnella. Ehkä löydämme kohtalotoverin, kun vähiten sitä osaamme odottaa. Äkkiarvaamatta monologi poikiikin dialogin.

Mukana on toki muutakin kuin monologeja, kuten esikoiskirjailijahaastattelu sekä pohdintaa kirjoittamisen haasteista. Riittääkö usko omaan tekstiin? Voiko inspiraatio löytyä vaikka Itävallasta? Matkakertomus Himalajan vuoristosta saa puolestaan jylhän päätöksen. Jossain aivan toisaalla pojat juovat siideriä salaa. Satumaailmassa puhutaan puille. Eikä lyriikan ystäviäkään ole unohdettu.

On jälleen aika kiittää kaikkia Ote-lehden tekemiseen osallistuneita ‒  ja tietysti teitä lukijoita. Kiitos!

 

Lumoavia, liikuttavia, huumaavia ja hauskoja lukuhetkiä toivoen,

Aleksi Yli-Jama

päätoimittaja

 

Ota uusi OTE tästä!

 

Psst! Ote-lehti heräilee pitkäksi jääneeltä tauoltaan. Tulevia juttuja naputellaan jo.  Numero 3/2015 näkee talvea enteilevän sinisen valon marraskuussa. Hyvää kannattaa odottaa!