Päätoimittajan sana

Luovan Kirjoittamisen Verkkolehti 2015

Kuva: Garry Knight/Flickr

Kuva: Garry Knight/Flickr

Arvoisa lukija,

Ote-lehti on havahtunut talvihorteestaan. Kirja-arvosteluihin keskittyneen numeron jälkeen on ilo taas luoda uutta. On aika palata innostavien tarinoiden ja seisauttavien hetkien äärelle. Mutta mistä kirjoittaa? Joskus vieraat ja jännittävät aihealueet huumaavat kirjoittajan, mutta toisinaan tuntuu hyvältä löytää tutuista, arkisista asioista jotain uutta ja erikoista.

Mikä sitten yhdistää kirjoittajaa ja lukijaa? Mikä on tuttua molemmille? Varmoja valintoja ovat ainakin rautatieaseman laiturilla odottelu tai huoltoasemalle pysähtyminen. Jos elämä on matka, on myös selvää, että matkaaminen on pysähtelyä, odottelua, kaipaamista.

Elämä on ABC:lla käymistä. Radio Nova soi. Mopoauto pärisee. Juustosämpylät nahistuvat vitriinissä. Elämä on myös rakastajan odottamista laiturilla. Kuulutukset myöhästymisistä kaikuvat. Lottokuponkeja täytetään. Juodaan laihaa kahvia. Nuupahtaneita ruusukimppuja hylätään aseman penkeille.

Ei tässä kuitenkaan ole syytä epätoivoon vaipua. Kohdalle osuu monta hyvää hetkeä. Huoltoaseman lastenhoitohuoneen jonossa ollaan ymmärtäväisiä. Helteisenä päivänä auto tuoksuu lapsuuden mökkimatkalta. Liittymästä  moottoritielle kääntyminen tuntuu uudelta alulta. Kaikki on vielä edessä.

Hirvaskankaan Essoakin kaukaisempiin ja eksoottisempiin oloihin päästään. Matkakertomus Himalajan vuorilta saa jatkoa. Tavataan ystävällinen apina. Teatterin lumovoima astuu runojen säkeisiin.

Hyvä lukija, koko toimituskunnan puolesta toivotan Sinulle lukemisen lämpöä, sanojen hohkaa.

 

Aleksi Yli-Jama

päätoimittaja

 

Ota uusi ote täältä!

Seuraava numero ilmestyy huhtikuun lopussa.