Päätoimittajan sana

Luovan Kirjoittamisen Verkkolehti 2017

Kuva: Andreas Øverland/Flickr

Meri on minulle tärkeä asia. On aina ollut. Meren läheisyys kertoo siitä, että koska vain voi hypätä johonkin kylpyammetta suurempaan ja lipua auringonlaskuun. Eihän niin koskaan tee, mutta ajatus siitä, että voi tarttua tärkeää ihmistä kädestä ja sanoa, että nyt karataan, tekee elämästä hiukan kevyempää, siedettävämpää.

Vaikka turkulainen harvoin mertaan kaikessa komeudessaan näkee, on Aurajoki kuitenkin lupaus siitä, että kunhan vain antaa virran viedä, niin sieltä se aavakin ennen pitkää tulee ja ottaa syliinsä.

Tähän virtaan on luottanut myös Ote-lehden toimituskunta. Kukin kirjoittajista ryhtyi luotaamaan omaa suhdettaan Aurajokeen. Mitä jokea naaraamalla sitten löytyi? Kaikkea siltarunoudesta ruumispoloihin, jokikuoseista narsissiruukkuihin. Joki välähtelee teksteissä siellä täällä, välillä valtavina vesimassoina, toisinaan ujosti katseen reunoissa pälyillen.

Aurajoki antaa ja Aurajoki ottaa. Turku ei olisi Turku, eikä ehkä kaupunki ollenkaan, jollei jokea olisi. Sen rantamille keräännymme sankkana parvena lyhyen kesämme ajaksi. Yhdet lukemaan, toiset kirjoittamaan, kaikki pitämään inhimillistä kohinaa. Virtaamaan.

 

Arvoisa lukija, vuolaita, padot murtavia lukuhetkiä!

 

Aleksi Yli-Jama

päätoimittaja

 

 

Tämä Ote-lehden numero 2/2017 on Turun avoimen yliopiston luovan kirjoittamisen opiskelijoiden toimittama. Näiden tiedonjanoisten ja luomisvimmaisten kirjoittajien kanssa minun on ollut ilo työskennellä syksystä asti. Suurkiitos vaivannäöstänne Virve Vainiala, Tiina Österman, Ritva-Kaarina Merilä, Julietta S. Blumenthal, Sini-Päivi Aho, Petri Luosto, Sakari Lehtonen ja Riitta Mattila.