Ota OTE!

Mikä on OTE?

Ote on Turun yliopiston luovan kirjoittamisen verkkolehti.

Vuosittain luovan kirjoittamisen oppilaat ahkeroivat valtavan määrän erilaisia kirjoitusharjoituksia ja kurssitöitä. Vaikka lähtöajatus tehtävälle olisi kirjoittaa puoli liuskaa tajunnanvirtaa lukkiutuneen luovuuden avaamiseksi, saattaa harmiton sanoilla leikittely olla alku jollekin tehtävänantoa paljon suuremmalle − jopa kokonaiselle käsikirjoitukselle. Toisaalta annetun kirjoitustehtävän paneutunut ja suunnitelmallinen työstäminen voi tarjota tasokasta, mielenkiintoista ja koskettavaa luettavaa sellaisenaan.

Harjoitustyönä laadittu teksti voi olla täysosuma, joskus se yllättääkin. Se ansaitsisi kurssin osallistujakuntaa laajempaa huomiota, mutta lupaava työ jää harmillisen usein makaamaan kirjoittajansa kovalevylle muiden murheellisten tekstihylkiöiden seuraan. Ote-lehden ensisijainen tehtävä on antaa hienojen, syrjäytymisvaarassa olevien tekstien julistaa kirjoittamisen iloa − tarjota otteita nuorten kirjoittajien tekstuaalisesta elämästä. Joillekin oppilaille kyseessä on ensimmäinen julkaisuväylä.

Ote kantaa lukijoilleen kaikuja sanataiteilijoiden opinahjosta luovan kirjoittamisen oppiaineen opetussuunnitelmaa mukaillen. Kursseilla kirjoitellaan muun muassa lyhytproosaa, lyriikkaa, draamaa, kirja-arvosteluja, kirjamessujuttuja, blogitekstejä kirjoittamisen opiskelusta ja artikkeleita kirjallisuuden vaikutuksista hyvinvointiin.

Toivon tarjolle asettamiemme tekstien saavan lukijansa nauramaan, liikuttumaan ja ajattelemaan − sekä tietysti kirjoittamaan.

Hyvä lukija, ota Ote!

 

Aleksi Yli-Jama
päätoimittaja