Juhla – Tuhansin sanoin sinua kutsuisin

Luovan Kirjoittamisen Verkkolehti 2016, Yleinen

Kansi: Emilia Linnavuori

Kansi: Emilia Linnavuori

 

Luovan kirjoittamisen opiskelijayhdistys Kammio ry julkaisee vuosittain Turun yliopiston opiskelijoiden tekstejä kokoavan antologian. Antologia on  aina tekijöidensä näköinen ja sitä toimittamaan valitaan julkaisua edeltävänä syksynä toimituskunta luovan kirjoittamisen opiskelijoista. Tekstihaku antologiaan on kuitenkin koko yliopistolle avoin ja antologia onkin monelle opiskelijalle ensimmäinen kaunokirjallinen julkaisukanava.

Antologiaperinne jatkuu nyt kymmenennnettä vuotta ja juhlavuoden kunniaksi tekeillä olevan antologian teemaksi valikoitui mikäs muukaan kuin JUHLA. Tekstihaun kautta valikoitui mukaan 20 lahjakasta kirjoittajaa ja heidän tarinansa.  Tänä keväänä tehtiin myös yhteistyötä Turun taideakatemian piirtäjäopiskelijoiden kanssa ja lopputuloksessa komeilevat uniikit muotokuvapiirrokset jokaisesta kirjoittajasta.

Juhlat ovat glitteriä, värivaloja, valuvaa viiniä, hikeä, hymyjä, rakkaita ystäviä ja kiljaisuja. Juhlat ovat myös laatikoita, joihin meidät ängetään vastentahtoisesti. Onko arki itsessään juhlaa? Kuka on kuokkavieras varjoissa? Juhla – tuhansin sanoin sinua kutsuisin antologian julkkareita vietetään toukokuussa. Pysy kuulolla!

 

Päätoimittajat,

Sofi Ylikoski ja Jonna Harju

 

Toimituskunta 2016,

Aleksi Kauppinen

Elina Sallinen

Minerva Piha

Rosa Aphalo

Sampo Järvi

 

Antologian julkkareita vietetään ti 10.5. klo 18 Bar Ö:ssä (Linnankatu 7, Turku). Teoksen voi ostaa omakseen mm. julkkarien yhteydessä ja Kirja irti! -festivaaleilta 22.5. Tervetuloa!

Aiemmin julkaistut antologiat: Välimerkkejä, Toisten muistot, Muodonmuutoksia, Huoneessani on tuntematon eläin, Pimeys, Valo, Vaiti, Sivulliset, Hirviö, Uhri.