Gallup: toimituskunnan kirjoitusjuomat

Luovan Kirjoittamisen Verkkolehti 2016, Lehtijutut

Kuva: Chris Dlugosz/Flickr

Kuva: Chris Dlugosz/Flickr

”There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.” –Ernest Hemingway.

Kirjoittaminen voi parhaimmillaan olla lennokasta sormien salsaa näppäimistöllä, mutta joskus se tuntuu henkiseltä verenvuodattamiselta. Itse kukin joutuu toisinaan tukeutumaan henkiseen tukeen, joka kirjoitusjuoman nimelläkin tunnetaan.

Jos itse ikinä kaipaat nestemäistä tukea kirjoittamisellesi, mikset ottaisi vinkkiä Ote-lehden toimituskunnalta!

 

Nora Palonen:

”Kirjoittaessani juon usein vihreää teetä, koska silloin tarkoitukseni on työskennellä, ei nautiskella mistään muusta. Vihreä tee maistuu sopivasti joltakin. En käytä mitään makeutusaineita, enkä hunajaakaan, tee on parasta sellaisenaan. Teen juominen on myös kuin lämmin halaus sisältäpäin. Kesäisin kirjoitusjuoma vaihtuu aika lailla veteen. Vähän aikaa sitten kuulin, että teen juominen kuivattaa kehoa, ehkä se selittää myös sen, miksi välillä tulee kirjoitettua niin kuivia juttuja. ”

Minerva Piha

Minun kirjoitusjuomani on tee. Varsin harvoin kirjoitan mitään ilman teetä ? Teelaadulla ei ole väliä. Usein se on vihreää teetä, mutta mustakin käy.

Siiri Heikkilä

”Kirjoitusjuoma vaihtuu hetken mukaan. Usein suosikkini on supervahva kahvi, johon kulutan mielelläni opintotukeni  – kun kynä tärisee kädessä, on kropassa tarpeeksi kahvia. Lisäksi henkinen tuska rahojen katoamisesta kirvoittaa luovuutta kivasti. Toinen suosikkijuomani on roseeviini, koska silloin tunnen oloni itsevarmaksi ja juuri sitä sisäinen Charles Bukowskini välillä tarvitsee! Eilen yritin kirjoittaa Espanjalaisen Durius Tempranillo -punaviinin: kanssa, mutta se meni juustomaisteluksi koko homma, en suosittele.”

Aleksi Kauppinen

”Kirjoitusjuoma? Minulle vesi on elämän eliksiiri. Kahvi on sen suola, ja viskistä saan pippurin. Toki joskus erehdyn kuppilaan kirjoittamaan, mutta osaan minä teetäkin juoda ja kirjoittaa.”

Juuso Mäntykivi

”Juon yleensä tummapaahtoista kahvia kauramaidolla. Kiireisinä kirjoituspäivinä sitä tulee litkittyä enemmän kuin tavallisesti. Myöhään illalla vaihdan kahvin joskus vihreään teehen.”

Aleksi Yli-Jama

”Kirjoituskumppaneina nämä vanhat klassikot pysyvät sinnikkäästi pinnalla.
1. Musta kahvi. Virtaa ja fokusta. Sopivan kitkerää, kuin elämä itse.
2. Vichy. Nestehukka on kirjoittajan pahin vihollinen.
3. Lager. Mutkaton, käytännöllinen, ravitseva. Patojen puhkoja.”