a) Sirkusteltta b) Vaimonvälitystoimisto c) Navetta

Luovan Kirjoittamisen Verkkolehti 2014, Draama

Teksti: Anu-Riikka Leppänen

Syrjäytynyt poikamies Jaakko, 38, odottelee jotain tapahtuvaksi. Minkä rakennuksen edessä hän odottelee?

Onko se a) Sirkusteltta

b) Vaimonvälitystoimisto

c) Navetta

mitä jos se ei pidäkään minusta ja lähtee pois tai nauraa minulle… toivottavasti se olis edes vähän nätti, ois pitäny sittenkin laittaa ulkonäöstäkin jotain, jos se onkin satakilonen ja koukkunokkanen ja hörökorvanen ja vahvempi kuin minä, oikea norsunkesyttäjä, mähän jään sen jalkoihin, murskaannun ja litistyn enkä koskaan pääse enää ylös, se istuu mun päällä sohvalla kun ei tiedä että mä oon litistyny sohvatyynyjen väliin… osaako se lukee, osaako siellä kaikki edes lukee, herranjestas, jos se onkin täysin riippuvainen musta, mitä apua musta sille nyt vois olla, mä ajattelin että siitä ois apua mulle, jos se vaikka haluis mennä mun kaa ulos ja ihmisten ilmoille, ja kaikki ihailis sitä ja kadehtis mua, ja mä taluttasin sitä kaupungilla ja hymyilisin kaikille ja sanoisin päivää ja nostaisin hattua, oltas niinkun herrasväki ennenvanhaan… mitä mä teen kun nään sen, kättelenkö halaanko suutelenko tulisesti ja taivutan kaarelle, vai polvistunko ja kysyn virallisesti… voi voi voi en mä osaa, mä lähetän sen takaisin ja muutan korpeen mummon vanhaan mökkiin ja paistan oravia nälkääni, en tuu koskaan enää ulos menen perunakellarin pimeimpään nurkkaan, ja kutsun hämähäkin tekeen mulle peiton lämmittämään, kukaan ei koskaan löytäs mua ja mä muumioituisin siellä perunoiden kanssa, se olis mulle ihan oikein, kun tällä tavalla vaivaan kaikkia ihmisiä, tulla nyt toiselta puolelta maailmaa tämmösen jänishousuluuserin luo, ja sitten ei kukaan tulekkaan edes hakemaan… osaakoha se istua tarakalla, vai oiskohan se oottanu taksikyytiä, nyt mä jo haisen hielle lopeta saatana tämä hermoilu ja ole mies tai edes hiiri ja juokse kynnyksen alle… vittu nyt joku tulee, joko se mun vuoro ei kai vielä tai olispa jo sittenkin…